U bent hier

Hoeve Hooghof

Hoeve Hooghof is een landbouwbedrijf waar melkvee centraal staat. Boerin Marlies neemt je mee om het reilen en zeilen te ontdekken van deze boerderij. Zijn jullie klaar om Flora, Heidi, Pim pam poentje, … en alle andere koeien te leren kennen? Wij kijken er alvast naar uit!

Bezoektijden:

Bezoek enkel op afspraak (graag contacteren via e-mail)

Prijs:
  • Halve dag: 5 euro/ kind - minimum 100 euro
  • Volledige dag: 8 euro/kind - minimum 150 euro
  • Voor ieder kind is er in deze prijs een traktatie inbegrepen.
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Maak kennis met onze 100 koeien en 100 stuks jongvee op de boerderij. Hoeve Hooghof is gelegen in een groene omgeving aan de rand van het Drongengoed, Burkelbos en het Torrebos. De koeien worden 2 maal per dag gemolken in een rapid exit systeem. Een rapid exit wat? Jaja, redenen te meer om te komen ontdekken…

In de zomer gaan de koeien lekker naar buiten om vers gras te eten en natuurlijk te luieren. Wie weet is er nog een plaatsje voor jullie om in de wei te picknicken. 

Voelen met je handen, ruiken met je neus, liggen in het stro, picknicken in de wei, samen loeien met de koeien. Beleven staat centraal tijdens de rondleiding op ons melkveebedrijf Hoeve Hooghof. 

De omgeving

Hoeve Hooghof ligt midden in het groen en dicht bij volgende bossen:

  • Drongengoedbos
  • Torrebos

Extra's

  • Een hele dag de boerderij beleven kan! Geef een seintje om dit samen te overleggen.
  • Picknicken kan zowel binnen als buiten, afhankelijk van het weer (prijs overeen te komen).

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.