U bent hier

’t hof van rapenburg

Op 't hof van rapenburg zijn er melkkoeien, zoogkoeien en vleeskippen. Her en der zijn kleine veldjes met veld- en zonnebloemen die het erf opfleuren. De omwalde historische vierkantshoeve in Lievegem stamt uit de dertiende eeuw. De aandacht voor de bedrijfsvoering gaat ook breder dan de nutsdieren. Zo zijn er zwaluwen, vleermuizen, steenuilen, een torenvalk maar ook een bijenhotel, een kikkerpoel en een fruitboomgaard op het erf. De typische knotwilgen vullen het landschap aan. Op onze boerderij gebeurt veel meer dan koeien melken alleen. Zo leven Nic en Heidi elke dag in de natuur en dragen ze met veel respect zorg voor het landschap. 

Bezoektijden:

Van maart tot oktober op afspraak.

Prijs:

Op aanvraag.

Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Tijdens het bezoek gaan we op ontdekkingstocht doorheen de stallen en met allerlei vraagjes lossen we een op maat gemaakte (afhankelijk van de leeftijd) quiz op om zo “de schat” te vinden.

Er zijn verschillende doe-activiteiten zoals de kalfjes eten geven, de pony Chantal strelen, de konijntjes aaien, de zwaluwennesten bekijken, enz.   

Verder is er nog  Siska de knuffel koe, een poel, vele weiden, een picknickruimte en een speeltuin.

De omgeving

Gemeentelijk zwembad te Zomergem.

Extra's

Breng laarzen mee en kledij die vuil mag worden.

Extra's

  • Breng laarzen mee en kledij die vuil mag worden.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.