U bent hier

Melkveebedrijf Rooms - Kusé

Boer Johan: weet van aanpakken en is een echte kindervriend Boerin Isabel: een bezige bij die houdt van de natuur Rémi: wil later net als zijn papa boer worden en oefent alvast in het rijden met de tractor Yasmine: heeft een groot hart voor zowel mensen als dieren Abel: een kleine knuffelbeer met een eigen willetje Zazoe en Katinka: de twee boerderijhonden, altijd blij als er bezoek komt                                                                                                    
Bezoektijden:

Elke dag (voormiddag en namiddag) te bezoeken, behalve op maandag. Bezoeken mogelijk tussen 1 maart en 31 oktober.

Prijs:

€ 80 / bezoek (proevertje inbegrepen), met een maximum van 25 kinderen.

Johan Rooms en Isabel Kusé

Holeindestraat 1a, 9270 Kalken
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Maak kennis met het leven en werken op een modern melkveebedrijf. Bezoekers krijgen een rondleiding langs de koeien en de kalfjes, de stallen, machines, voerderopslagplaatsen,... Het bezoek duurt ongeveer twee uur. Tijdens de rondleiding krijgen de kinderen af en toe de kans om zelf de handen uit de mouwen te steken: melk geven aan de kalfjes of de dieren laten knabbelen aan wat hooi. Er wordt een koe gemolken en wie wil mag zelf eens melk uit de uier proberen melken.

Tijdens het weideseizoen wordt er bij mooi weer een weidewandeling gemaakt.

Als afsluiter mag iedereen melk proeven en rijstpap of pudding bereid met hoevemelk.

De omgeving

Deze hoeve is gelegen op een paar kilometer van de Kalkense Meersen, een prachtig landbouw- en natuurgebied. Ideaal om te wandelen en te fietsen, in de omgeving van de Schelde.

Extra's

Het is mogelijk om te picknicken op het bedrijf. Laarzen zijn geen overbodige luxe, zeker als er een weidewandeling gepland is.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.