U bent hier

De Petrushoeve

Wij, Kristof en Karen, zijn, samen met onze kinderen Mathis en Celeste, de trotste bewoners van een melk- en vleesveebedrijf in Beervelde. We leven op onze boerderij in harmonie met onze dieren en de omgeving, waarbij voor ons de groei niet zozeer zit in 'meer', maar eerder in 'beter'.

We hechten enorm veel belang aan een goede communicatie met de consument. Onbekend is ten slotte onbemind, we willen een positief gezicht geven aan de landbouwsector. Daarom startten we enkele randactiviteiten op. Zo laten we met onze Hoevemobiel de Gentse consument proeven van onze eigen heerlijke melk, aardappelen, ... en hebben we een aanbod van pure en smaakvolle rundvleespakketten van eigen kweek. Daarnaast organiseren we educatieve klasbezoeken en verjaardagsfeestjes voor de kids. 

Lokale productie en consumptie heeft voor iedereen zijn voordelen, daar geloven we in! We verwelkomen jullie graag op ons bedrijf!

Bezoektijden:

Op aanvraag.

Prijs:

Op aanvraag.

Karen Verplancke

Hanselaarstraat 27, 9080 Beervelde
Al een afspraak gemaakt? Vraag uw subsidie aan

Het bezoek

Kinderen zijn dé toekomst. Hen laten kennismaken met het leven en werk op een boerderij heeft voor onze sector zeker een meerwaarde. Voor ons is het daarbij van groot belang om een realistisch beeld neer te zetten. Klasbezoeken zijn hiervoor een dankbaar middel.

Hoe ziet een kalfje eruit? Wat eet een koe? Hoe worden de koeien gemolken? Welke weg legt de melk af? Jullie komen het allemaal te weten en kunnen proeven van het leven op de boerderij. 

Kortom, een uitstap om nooit meer te vergeten!

De omgeving

De Petrushoeve is gelegen op 5 minuten afstand van de snelweg (E17) en op 30 minuten rijden vanuit Gent. Daarnaast zijn er ook bushaltes in de buurt (bus 35 - haltes op 600 m). 

Ben je nog op zoek naar een activiteit voor of na je bezoek aan De Petrushoeve? Op 15 minuutjes rijden vind je de geraniumkwekerij Janaplants. Nog in de buurt (op 20 minuten) vind je het Provinciaal Domein Puyenbroeck.

Extra's

  • Bij De Petrushoeve kan je ook terecht voor verjaardagsfeestjes en voor (h)eerlijk, vers hoeve-ijs.

Is jouw school gelegen in Oost-Vlaanderen? Dan kan je voor een bezoek aan dit bedrijf een extra Oost-Vlaamse subsidie van € 50 aanvragen, bovenop de tegemoetkoming van Melk4Kids! Om deze extra subsidie te ontvangen moet je je bezoek ook registreren op de website van 'Beleef de boerderij'.